Erişilebilirlik

Türk - Amerikan Konseyi Toplantıları Başlıyor


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dört günlük Amerika seyahati için bu akşam yola çıkıyor. Bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan’ın gezi programını açıkladı.

Çarşamba günü Beyaz Saray’da Başkan Bush’la görüşecek olan Erdoğan, temasları sırasında Amerikalı bazı Kongre üyeleriyle de biraraya gelecek.

Başbakan Erdoğan daha sonra New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’la görüşecek.

Başbakan Erdoğan, Amerika ziyareti çerçevesinde, başkent Washington’da düzenlenen 24’üncü Türk - Amerikan Konseyi yıllık konferansına da katılacak.

Bugün başlayacak üç günlük konferansta Türk-Amerikan ilişkileri, savunma ve güvenlik, inşaat ve enerji, bankacılık ve finans, gıda, tekstil ve iletişim sektörlerinde işbirliği konuları ele alınacak.

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve kültürel konuların da görüşüleceği konferans Çarşamba günü sona erecek.

Konferansın bugünkü konuşmacıları arasında Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Amerika Enerji Bakanı Samuel Bodman, Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Amerika Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Peter Pace bulunuyor.

Türk-Amerikan Konseyi, Türkiye’yle Amerika arasında savunma, ticaret, teknoloji ve kültür alanlarında işbirliğinin arttırılmasını hedefliyor.

Başbakan Erdoğan’ın Washington ziyareti ve üç günlük Türk-Amerikan konseyi toplantılarının ayrıntılarını Amerika’nın Sesi Radyosu’ndan izleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG