Erişilebilirlik

'İki Üst Düzey Taleban Sorumlusu Yakalandı'


Afgan yetkililer, iki üst düzey Taleban askeri liderinin ülkenin batısında yakalandığını duyurdu.

Savunma Bakanlığı sözcüsü General Muhammed Zahir Azimi, bugün yaptığı açıklamada, Afgan ve Amerikan güçlerine yönelik saldırıları planladığına inanılan Hacı Sultan ve Molla Muhammed Rahim’in dün ele geçirildiğini söyledi.

Afganistan’daki bir başka gelişmede ise, Dışişleri Bakanı Abdullah, üç hafta önce başkent Kabil’de kaçırılan İtalyan yardım görevlisi Clementina Cantoni’nin serbest bırakılması için hükümetin elinden gelen herşeyi yaptığını söyledi. Abdullah, sorunun barışçıl bir biçimde çözümleneceğine dair iyimser olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu arada Papa 16’ıncı Benedict, Afganistan’da rehine alınan İtalyan yardım görevlisi Clementina Cantoni’nin serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Papa, Sen Peter Meydanı’ndaki Pazar ayini sırasında, yardım görevlisinin serbest bırakılması için İtalyan ve Afgan yetkililerin yaptığı çağrılara katıldığını söyledi.

CARE International adlı yardım kuruluşu için çalışan Cantoni geçen ay başkent Kabil’de rehine alınmıştı.

Öte yandan Afgan yetkililer, 2001 yılında Taleban rejiminin devrilmesinden hemen sonra dört gazeteciyi öldürdüğü sanılan çetenin liderini ele geçirdi.

Yetkililer, Zar Jan isimli çete liderinin dün akşam dört çete üyesiyle birlikte silahlı çatışmaya girmeksizin yakalandığını duyurdu.

Zar Jan, Avusturalyalı kameraman Harry Burton, İtalyan gazeteci Grazia Cutuli, İspanyol El Mundo gazetesi muhabiri Julio Fuentes ve Afgan fotoğrafçı Azizullah Haydari’nin ölümündün sorumlu tutuluyor.

Aynı suçlardan geçen yıl yargılanıp, ölüm cezasına çarptırılan çete üyesi, öldürme emrini Zar Jan’dan aldığını söylemişti.

XS
SM
MD
LG