Erişilebilirlik

'Türkiye'de Eğitim İçin Umut Köprüsü'


Umut Köprüleri Projesi (Bridges of Hope), New York’ta yaşayan Türklerin, ana vatanlarına hizmet götürme isteğinden doğdu. Amaç, New York merkezli bir eğitim vakfı kurmak. Proje geçtiğimiz günlerde New York'ta düzenlenen bir toplantıyla Türklere ve Türk kökenli ya da Türkiye dostu Amerikalılara tanıtıldı.

Projenin öncülerinden Avukat Çiğdem Acar, 15 kişilik bir grup halinde, dört aydır bu proje üzerinde çalıştıklarını, amaçlarının, Türkiye'de öğrencilere eğitim amaçlı maddi destek sağlamak olduğunu söyledi. Acar'ın verdiği bilgiye göre, proje, ilkokul çağından üniversiteye kadar her eğitim kademesinde öğrenciler ve eğitim projeleri için maddi destek sağlamak ve toplanan paraları Türkiye'de, eğitim alanında çalışan bazı vakıflar aracılığıyla transfer etmek şeklinde yürütülecek. 30 yıldır Amerika'da yaşadığını anlatan Acar, daha uzun dönemde ise Türkiye'de, diğer sosyal projelere, Amerika'da yaşayan Türklerin gönüllü olarak destek vermesini sağlamaya çalışacaklarını belirtti.

Umut Köprüleri projesine öncülük edenlerden Mehmet Uca da yaklaşık 30 yıldır New York'ta yaşayan bir işadamı. Uca, 1970'li, 80'li yıllarda Türkiye'den, devlet desteğiyle okumak için Amerika'ya çok sayıda öğrenci geldiğini, bunların çoğunun bugün hala Amerika'da yaşadığını ve devletin kendilerine sağladığı desteğin karşılığını Türkiye'ye gönüllü yardımlar şeklinde ödemek istediklerini söyledi.

Çiğdem Acar ve Mehmet Uca'yla söyleşilerimizi yukarıdaki bağlantıları tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG