Erişilebilirlik

Wexler'dan Kuzey Kıbrıs Ziyaretine Destek


Amerikan Kongresi’ndeki Türk-Amerikan Dostluk Grubu’nun eş başkanı Demokrat Partili Temsilci Robert Wexler, bir Kongre heyetinin Kuzey Kıbrıs’a yapacağı ziyareti kuvvetle desteklediğini açıkladı.

Dostluk Grubu’nun Cumhuriyetçi Partili eş başkanı Ed Whitfield başkanlığındaki bir Kongre heyeti bugün İstanbul’dan Ercan havaalanı yoluyla Kuzey Kıbrıs’a gitti. Heyet, Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve diğer yetkililerle görüşüyor.

Kongre heyetinin Kuzey Kıbrıs ziyareti Kıbrıs Rum hükümeti tarafından tepkiyle karşılanmış ve Rum yetkililer, bu ziyareti önlemek için Washington’da girişimlerde bulunulduğunu açıklamıştı.

Demokrat Partili Temsilci Robert Wexler’in Kuzey Kıbrıs’a gidemeyeceği yolundaki haber, Rumlar tarafından, girişimlerinin bir sonucu olarak yansıtılmıştı.

Yazılı bir açıklama yapan Wexler, programı el vermediği için Kuzey Kıbrıs’a gidemediğini, Kıbrıs Rum Haber Ajansı’nın yayınladığı ve baskılar sonucu seyahatini iptal ettiği yolundaki haberin gerçekle ilgisi olmadığını belirtti.

Kongre üyesi Wexler, “Kıbrıslı Türklerin geçen Nisan ayında adanın yeniden bütünleşmesi yöِnünde tarihi bir oy kullandığı dikkate alındığında Türk tarafı üzerindeki izolasyona son vermenin, Amerika, Avrupa Birliği ve uluslararası topluluğa düşen bir görev olduğuna kuvvetle inanıyorum” dedi.

Wexler da bugün bir diğer Kongre heyetiyle birlikte Ankara’ya gidiyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Siyasi İşler Danışmanı Kieran Prendergast da Kıbrıs’ta temaslarda bulunuyor.

Kıbrıs First FM Haber Müdürü Nazmi Pınar'ın konuyla son haberini yukarıdaki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG