Erişilebilirlik

Kök Hücre Araştırmalarına Kongre'den Destek


Amerika Temsilciler Meclisi, Başkan Bush’un sınırladığı kök hücre araştırmalarını genişletecek bir tasarıyı kabul etti.

Başkan Bush, kök hücre araştırmalarının genişletilmesini öngören bir yasayı veto edeceğini açıklamıştı. Yasa Temsilciler Meclisinde 194’e karşı 238 oyla kabul edildi. Eğer üçte iki çoğunlukla kabul edilseydi, yasa Başkan tarafından veto edilemeyecekti.

Başkan Bush kök hücre araştırmalarında insan cenini kullanıldığı için, kürtajı teşvik edeceği gerekçesiyle, bu alandaki çalışmalara, karşı çıkıyor. Tasarının oylanmasından önce konuşan Başkan Bush, milletvekillerini tasarıyı kabul etmemeleri konusunda uyararak, yasanın insan hayatının yok edilmesi için yeni inisiyatifler yaratacağını savundu.

Tasarıyı destekleyenler, şekerden alzaymirs’a kadar pek çok hastalığın tedavisinde umut vaad eden bu araştırmaların devamını istiyor ve Amerika’nın kök hücre araştırmalarında geri kaldığına inanıyor.

Temsilciler Meclisi ayrıca dün Beyaz Saray’ın desteklediği bir başka kök hücre araştırmaları yasa tasarısını da onayladı. Bu tasarıda yetişkinlerden alınacak kök hücreler üzerinde araştırma yapılması öngörülüyor.

XS
SM
MD
LG