Erişilebilirlik

İtalya Başbakanı İstanbul'da


İstanbul Olimpiyat Stadyumundaki Şampiyonlar Ligi final maçı, futbolun sıcaklığını siyasete de taşıdı. Milan ve Liverpool takımları arasındaki maçı izlemek için İstanbul’a giden İtalya başbakanı Silvio Berlusconi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la buluştu. İki lider birlikte Boğaz turuna çıktı ve arkasından gazetecilerin karşısına geçti. Berlusconi, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine verdiği desteği tekrarladı.

Futbolun kalbi bugün İstanbul’da atıyor. İtalya’nın Milan ve İngiltere’nin Liverpool takımları, Avrupa şampiyonluk kupası final maçı için Olimpiyat stadında sahaya çıkıyor. Maçı yaklaşık üç milyar insanın canlı olarak televizyonlardan izlemesi bekleniyor. Ancak hiç kuşkusuz heyecanın en yoğun yaşandığı yer stadyumdaki tribünler.

Futbola düşkünlüğüyle tanınan ve Milan taraftarı olarak bilinen İtalya başbakanı Silvio Berlusconi de, bu büyük çekişmeyi izlemek için özel uçağıyla İstanbul’a geldi. Berlusconi önce eski bir futbolcu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la buluştu. Kişisel yakınlıkları zaten bilinen iki başbakan, maç öncesinde birlikte boğaz turuna çıktı. Liderler daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında ilk konuşan Erdoğan oldu.

Erdoğan, Berlusconi'nin, kızının nikah şahitliğini yaptığını hatırlattı ve İtalya Başbakanından "aile üyesi" diye sözetti. Erdoğan, Berlusconi'yi İstanbul'da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ve bu gece keyifli bir karşılaşma izleyeceklerini söyledi. Fenerbahçe taraftarı olan Erdoğan, İngiliz ve İtalyan takımları arasındaki final maçında kimi tuttuğunu pek belli etmedi. Erdoğan, "İnanıyorum ki bu gece güzel bir maç izleyeceğiz. İyi oynayan sonunda da başarılı olsun” diyerek tarafsız bir görüntü çizdi.

Berlusconi ise, “Arkadaşım Tayyip” diye seslendiği Erdoğan’a övgüler düzdü. Konuk başbakan AKP hükümetinin enflasyondaki başarısının dünyada tek olduğunu söyledi. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakerelerinin 3 Ekim’de başlayacağını hatırlatan Berlusconi, Türkiye’ye verdiği desteği tekrarladı. Berlusconi, Türkiye’ye yatırım yapan İtalyan firmalarının sayısında artış olacağını tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.

XS
SM
MD
LG