Erişilebilirlik

'Yunanistan Stratejik Ortağımız'


Başkan Bush, ABD ile Yunanistan arasında stratejik ortaklık bulunduğunu söyledi ve bu ilişkinin iki ülkenin halkları için önemli olduğunu söyledi.

Bush, Cuma günü Beyaz Saray’da, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’le görüştü. Başkan görüşmeden önce Oval Ofis’te gazetecilere yaptığı kısa açıklamada 2004 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapması nedeniyle Yunanistan’ı övdü. Bush iki ülkenin özgürlük ve barışı yaymak için birlikte çalışmasının önem taşıdığını belirtti.

Karamanlis de son bir yıl içinde Başkan Bush’la ikinci kez görüştüğünü söyledi ve ABD ile Yunanistan arasındaki ilişkileri “mükemmel” diye niteledi.

Başkan Bush, Karamanlis’le görüşmesinde Orta Doğu ve Balkanlar’da özgürlüğü yayma konusu üzerinde durmak istediğini belirtti.

Yunanistan Başbakanı Karamanlis görüşmeden sonra Beyaz Saray bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Makedonya’nın Cumhuriyeti’nin bu adı kullanmasının Yunanistan’da yolaçtığı tepki ve Kıbrıs sorunu üzerinde durduklarını söyledi.

Üç günlük bir ziyaret için Amerika’ya gelen Yunanistan Başbakanı Karamanlis’e, mezun olduğu, Boston’daki Tufts Üniversitesi tarafından fahri hukuk doktorası verilecek.

XS
SM
MD
LG