Erişilebilirlik

Suriye Yalanladı


Suriye, Ebu Musab el Zarkavi’ye bağlı isyancı liderlerin geçen ay kendi topraklarında toplantı yaptığı yolundaki haberleri yalanladı.

Suriye Dışişileri bakanlığının bir yetkilisi, Amerika’nın Sesi’ne Suriye’nin geçen yıldan beri Irak’a isyancıların sızmasını önlemek için elinden geleni yaptığını söyledi. Yetkili, Irak’ın güvenliğinin bölge ülkeleri için kaygı yarattığını söyleyerek Şam’ın Washington’a güvenlik ve istihbarat alanlarında daha fazla işbirliği önerdiğini söyledi.

Amerikalı bir askeri yetkili, dün Ebu Musab el Zarkavi’nin yardımcılarının Suriye’de yaptıkları bir toplantının ardından, Irak’ta saldırıların arttığını öne sürmüştü.

Irak’ta bugün düzenlenen saldırılarda ise, aralarında üst düzey bir hükümet yetkilisi, polisler ve bir Amerikan askerinin de bulunduğu 13 kişi öldürüldü.

Bu arada Irak ziyaretini sürdüren İran Dışişleri bakanı Kemal Harrazi, Necef’te Şii lider Ayatullah Ali el-Sistani ile görüştü. Görüşmenin ayrıntıları açıklanmadı ancak iki lider sükunet çağrısında bulundu.

XS
SM
MD
LG