Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Soykırımı Tanıyanlara Eleştiri


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Polonya’da katıldığı Avrupa Konseyi liderler zirvesiyle ilgili bilgi verdi.

Ermeni sorununun Varşova’daki görüşmelerde gündeme geldiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin, sorunun çözümü için attığı adımlara Ermenistan’dan olumlu bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Konuşmasında parlamentolarında soykırım iddialarını tanıyan 15 ülke olduğunu da hatırlatan Erdoğan, “bu 15 ülke arasında soykırım yapmış ülkeler de var” dedi ve bu ülkeleri tarihi belgeler ve arşivlere dayanarak Meclis’e getireceklerini söyledi. Erdoğan, “bizim kararımız lobi faaliyetlerine göre değil, tarihi belgelere dayalı olacak“ diye konuştu.

Partisinin Meclis grup toplantısı konuşmasında, Avrupa Konseyi liderler zirvesinin sonuç bildirgesine de değinen Erdoğan, “Türkiye sonuç bildirgesinde ağırlığını hissettirdi” dedi ve teröre karşı ortak tavır alma konusunda önemli bir adım atıldığını söyledi. Erdoğan Türkiye sayesinde zirvenin sonuç bildirgesinde, ''cinsiyet, dil, ırk, Musevi ve İslam karşıtlığı dahil, her türlü dini ayırımcılığı ve hoşgörüsüzlüğü kınıyoruz" ifadesinin yer aldığını belirtti.

Bu arada Erdoğan, Irak Başbakanı İbrahim El Caferi’nin ilk yurtdışı gezisini Türkiye’ye yapacağını ve yarın akşam Ankara’ya geleceğini söyledi.

Cuma günü Caferi’yle görüşeceğini belirten Tayyip Erdoğan, görüşmelerdeki hedefin Irak’taki barış ve huzur ortamına Türkiye olarak nasıl destek verileceğinin belirlenmesi olduğunu söyledi.

Beraberinde Maliye, Petrol, Elektrik, Sanayi ve Su kaynakları bakanlarıyla Türkiye’ye gelecek olan Irak Başbakanı, Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül’le görüşecek.

Türkiye görüşmelerde Irak'ta yeni hükümetin kurulmasıyla başlayan sürece katkıda bulunma isteğini yineleyecek ve terör örgütü PKK’ya karşı mücadelede Iraklı Başbakan’dan destek isteyecek.


XS
SM
MD
LG