Erişilebilirlik

İngiliz Konsolosluğu Önünde Patlamalar


New York'ta 3. Cadde ve 50. sokağın köşesinde bulunan İngiliz Konsolosluğu'nun önünde sabah 03.00-03.30 sıralarında, küçük çaplı iki patlama meydana geldi

New York polisi, 21 katlı binanın dış cephe camlarının kırıldığını, ancak can kaybı olmadığını belirtti. Binanın önü trafiğe ve yaya girişine kapatılırken, polis binanın önündeki beton çiçekliklerden birinin içinde, iki küçük patlayıcı aygıt bulduğunu duyurdu. Oyuncak el bombasını anımsatan aygıtların içinde barut bulunduğu gazetecilere bildirilmesine rağmen polis, olayı hemen bombalı bir saldırı olarak nitelemekten kaçındı.

Polis, bu iki aygıtın aynı anda mı yoksa birbiri ardına mı patladığını anlamaya çalışıyor.

Olay yerinde çok sayıda bomba imha ekibi bulunuyor.

Patlamalardan yaklaşık beş saat sonra bir basın toplantısı düzenleyen New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, metroların düzenli çalıştığını, binanın önündeki caddenin de trafiğe açıldığını söyledi. Patlayıcı aygıtların içinde zaman ayarlama düzeninin bulunmadığını belirten Bloomberg, binanın etrafındaki kameraların incelemeye alındığını bildirdi. Bloomberg, ayrıca kendilerine hiçbir ihbar gelmediğini ve henüz olayı kimsenin üstlenmediğini belirtti.

Belediye Başkanı Bloomberg, patlamaların büyük zarar vermemesine rağmen olayı ciddiye aldıklarını söyleyerek, olası bir terör saldırısına işaret etti.

Patlamaların, İngiltere'de seçim gününe denk gelmesi göz önünde tutularak, olayda terör bağlantısı olup olmadığı üzerinde duruluyor.

XS
SM
MD
LG