Erişilebilirlik

Bağdat'ta Güvenlik Güçlerine Saldırı


Bağdat’ta güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarda 27 kişi daha öldü.

Bir askerlik şubesine düzenlenen bombalı intihar saldırısında en az 13 kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı. Gene Bağdat’ta hareket halindeki iki devriye aracına saldıran direnişçiler, dokuz polisi öldürdü.

Bir İçişleri Bakanlığı yetkilisini hedef aldığı sanılan üçüncü bir saldırıdaysa bir korumanın öldüğü belirtildi. Yetkili, bombalı saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Bu arada dün Erbil kentindeki intihar saldırısında ölenlerin sayısı 60’a yükseldi. Saldırıyı üstlenen aşırı dinci bir Kürt örgüt, eyleme gerekçe olarak Kürtlerin, Amerika ve koalisyon güçleriyle işbirliği yapmasını gösterdi.

Irak’ın yeni Başbakanı İbrahim el Caferi’nin geçen hafta bakanlar kurulunu açıklamasından bu yana direnişçiler saldırılarını yoğunlaştırdı.

Berlusconi: 'Calipari'nin Ölümünde Amerikan Askerleri Suçlu'

İtalya başbakanı Silvio Berlusconi, Nicola Calipari’nin ölümünde Amerikan askerlerinin de sorumluluğu olduğunu söyledi. İtalyan istihbaratçı, Irak’ta, direnişçilerin elinden teslim aldığı kadın gazeteci Giuiana Sgrena’yı Bağdat havaalanına götürürken Amerikan askerlerinin açtığı ateş sonucu ölmüştü.

Amerika, kontrol noktasındaki askeri personelin kurallara uygun hareket ettiklerini savunurken; Roma hükümeti, olaya, askerlerin korku ve deneyimsizliğinin yol açtığı görüşünde.

Başbakan Berlusconi, Parlamentoda yaptığı konuşmada, Nicola Calipari’nin ölümünün İtalya-Amerika ilişkilerini etkilemeyeceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG