Erişilebilirlik

Irak'ta Saldırılar Sürüyor


Kuzey Irak’ta bir intihar bombacısının düzenlediği saldırıda en az 15 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

Daha önceki haberlerde en az 20 kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı duyurulmuştu.

Telafer’deki saldırıya ilişkin çelişkili haberler alınıyor. Bazı haberlerde saldırının bir cenaze törenini hedef aldığı duyurulurken, bazı ajanslar da saldırının Kuzey Irak’taki Kürt partilerin bürolarına düzenlendiğini bildirdi.

Sabah saatlerinde de Bağdat’ta bir kontrol noktasına baskın düzenledi. Saldırıda beş Iraklı polis öldü.

Bu saldırıdan birkaç saat sonra ise Bağdat’ın güneydoğusunda Amerikan askeri konvoyuna bomba yüklü bir aracın çarpması sonucu dört Iraklı sivil hayatını kaybetti, 12 sivil ise yaralandı.

Irak’ta saldırılar, seçimlerden sonra oluşturulan savaş sonrası hükümetin işbaşına geldiği Perşembe gününden beri hızla artıyor.

Margaret Hassan Cinayeti Zanlılarından İtiraf

Iraklı yetkililer, İngiliz yardım görevlisi Margaret Hassan’ın kaçırılıp öldürülmesi olayına karışan beş şüphelinin tutuklandıktan sonra suçlarını itiraf ettiğini açıkladı.

Irak polisi sözcüsü, zanlıların, bugün Bağdat’ın güneyindeki bir kasabada düzenlenen iki baskında ele geçirildiğini duyurdu.

Sözcü, baskın sırasında Amerikan ve Iraklı askerlerin geçen yıl Ekim ayında kaçırılan 59 yaşındaki Hassan’a ait şahsi eşyaları bulduklarını söyledi.

Margaret Hassan’ın cesedi ise henüz bulunamadı. Ancak El Cezire televizyonuna gönderilen bir video kaydında, Margaret Hassan olduğuna inanılan batılı bir kadının infazına ait görüntüler yer alıyordu. El Cezire, insani gerekçelerle, video teybi yayınlamayı reddetmişti.

Bir Iraklı ile evli olan Margaret Hassan, CARE International adlı yardım kuruluşunun Bağdat bürosunun eski yöneticisiydi. Hassan, 30 yıldır Irak’taki yoksullara yardım çalışmalarına katılıyordu.

XS
SM
MD
LG