Erişilebilirlik

Erdoğan İsrail'de


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsrail ziyaretine bugün başladı. Erdoğan’ın İsrail’le son aylarda bozulan ilişkileri düzeltilmeyi hedeflediği bildiriliyor.

İsrail’in/ Hamas Lideri Şeyh Yasin’i bir suikastle öldürmesinin ardından Başbakan Erdoğan, İsrail’i devlet terörü işlemekle suçlamış ve iki ülke arasında son yıllarda nispeten iyi giden ilişkiler gerginleşmişti. Erdoğan, İsrail’e varışının hemen ardından, Ortadoğu barış sürecine Türkiye’nin verdiği öneme değindi. Daha sonra, Kudüs’te Avrupa’daki Yahudilerin İkinci Dünya Savaşı’nda uğradığı soykırımın kurbanlarına adanan mozoleye çelenk koyan Erdoğan ardından Cumhurbaşkanı Moşe Katsav’la bir araya geldi.

Erdoğan, Katsav’la 40 dakika süren görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, siyasi, ekonomik, bölgesel, uluslararası pek çok konuyu ele aldıklarını söyledi. Başbakan “Ortadoğu barışı için Türkiye olarak yapacağımız çok şey var. Bunun mesuliyeti içindeyiz” diye konuştu. İsrail Başbakanı Ariel Şaron’la da görüşmesi beklenen Erdoğan yarın Filistin’e geçecek.

Başbakan Erdoğan İsrail’e büyük bir işadamı heyetiyle gitti. İki ülke liderlerinin bazı anlaşmalara imza atması, bu arada Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-4 Phantom savaş uçaklarının İsrail tarafından modernizasyonuyla ilgili anlaşmanın da imzalanması bekleniyor

.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG