Erişilebilirlik

Laura Bush'tan 23 Nisan Mesajı


Amerika Başkanı George Bush'un eşi Laura Bush 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan bir mesaj yayınladı.

Beyaz Saray'dan iletilen mesajda Laura Bush, 'Türkiye laik ve demokratik tek Müslüman ülke olarak Amerika’nın daimi dostudur' dedi.

Laura Bush'un mesajının Türkçesi:

Sevgili Dostlar,

Türk Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan herkesi en içten dileklerimle tebrik ederim. Amerika, Türk vatandaşlarının kültürel mirasıyla zenginleşmiştir. Bu mirasınızı, kurduğunuz haftasonu okulları ve diğer sosyal etkinliklerinizle sürdürmenizi dilerim.

Amerika’nın çok eski müttefiki ve 50 yılı aşkın bir süredir NATO üyesi olan Türkiye, laik ve demokratik tek Müslüman ülke olarak benzersiz bir tarihe sahiptir. Türkiye’nin 150 yıldır sürdürdüğü reformlar; demokrasi, adalet, refah ve barış için çabalayan diğer bölge ülkeleri çok yararlı bir örnek olmuştur.

Başkan Bush ve ben, bu güzel gün çerçevesinde çeşitli kutlamalar yapan tüm Türk-Amerikan vatandaşlarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik eder, en iyi dileklerimizi yollarız.

İçtenlikle,

Laura Bush

XS
SM
MD
LG