Erişilebilirlik

Oklahoma Saldırısı 10. Yıldönümünde Anıldı


Amerika’nın Oklahoma eyaletinde on yıl önce düzenlenen terörist saldırı, özel bir törenle anıldı.

Oklahoma City’de federal hükümete ait bir binaya yapılan bombalı saldırıda çok sayıda çocuk 168 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Ölenlerin anısına yaptırılan anıtta düzenlenenen anma töreninde başkan yardımcısı Dick Cheney ile eski Başkan Bill Clinton birer konuşma yaptı.

Saldırının sorumlusu iki kişiden Timothy Mcveigh 2002 yılında idam edilmiş, Terry Nichols ise ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

İki sanık, duruşmalarında, saldırıyı, federal hükümetin halk üzerindeki baskısını protesto etmek için yaptıklarını söylemişlerdi.

On yıl önce saldırının düzenlendiği sırada bir tesadüf eseri dönem başbakanı Tansu Çiller Amerika’da resmi ziyarette bulunuyordu ve Çiller’i izleyen Türk gazetecilerden ikisi, apar topar Oklahoma’ya gitti.

Olay sonrasına tanıklık eden bu Türk gazetecilerden Oğuz Haksever, on yıl öncesine geri döndü, Oklahoma saldırısını ve sonrasını radyomuza değerlendirdi. NTV’den Oğuz Haksever, Alparslan Esmer’in sorularını yanıtladı. Hakseverle söyleşiyi yukarıdaki Real Audio bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG