Erişilebilirlik

Talabani: Irak Ordusu Hazır Değil


Irak’ın yeni devlet başkanı, ülkesinin gelecek iki yılda yabancı askerlerin çekilmesine hazır hale getirmesini diledi. CNN Televizyonuna konuşan Devlet başkanı Celal Talabani, Irak’ın kendi ordusunu oluşturana kadar koalisyon kuvvetlerinin varlığına ihtiyaç olduğunu söyledi:

“Ordumuzu yeniden hazır hale getirinceye kadar Amerikan ve diğer müttefik güçlere büyük ihtiyacımız var. Sanıyorum bunu iki yıl içerisinde başarabiliriz ve daha sonra da ülkemizi bağımsızlığına kavuşturan Amerikalı dostlarımızla danışma ve koordinasyona devam edeceğiz.”

Şii militanlar Amerikan kuvvetlerinin Irak’tan derhal çekilmesini istiyor. Buarada, Irak’ın Pakistan Büyükelçiliği’nde çalışan bir görevlinin önceki gün Bağdat’ta bir camiye giderken militanlarca kaçırıldığı bildirildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, diplomat olmayan Melik Muhammed Cavid adlı Pakistanlı’nın daha önce adı duyulmamış bir grup tarafından kaçırıldığı kaydedildi. Bakanlık ayrıca Cavid’in, Pakistan Büyükelçiliği’ni aradığı ve durumunun iyi olduğunu söylediğini bildirdi.

Öte yandan El Kaide’ye bağlı militanlar Necef’te üst rütbeli Iraklı bir polisi kaçırıp öldürdüklerini açıkladı. Ancak açıklama henüz doğrulanmadı. İki hafta önce kaçırılan üç Romanyalı gazeteciyle ilgili yeni bir haber alınamadı.

Son zamanlarda militanlarca kaçırılan yabancılar ve Iraklı yetkililerin bazıları serbest bırakılmış, bazılarıysa öldürülmüştü.

XS
SM
MD
LG