Erişilebilirlik

Papa'nın Naaşı St. Peter Katedraline Gömüldü


Papa II. John Paul’un cenaze töreni 3 saat içinde tamamlanırken, naaşı öğleden sonra 15.20’de San Pietro katedraline gömüldü. Sabahın erken saatlerinde St. Peter meydanına akın eden ve cenaze merasimini izleyen kalabalığın 350 bin kişi civarında olduğu bildirildi. Vatikan’ın St. Peter meydanı etrafında toplanan katoliklerin sayısının ise 800 bine yakın olduğu belirtiliyor. Bu arada Papa II. John Paul’ün cenazesi için Roma’ya gelen ziyaretçilerin toplamının 3 milyonu geçtiği de vurgulanıyor.

Papa’nın St. Peter katedraline gömülen tabutunun üzerinde bir haç ve adının yazılı olduğu bronz bir levha yer aldı.

Papa’nın cenaze merasimi sırasında izleyenler arasında heyecan doruk noktasına ulaştı. Ukrayna devlet başkanı Yuvşenko’nun da gözyaşları gözden kaçmadı. St. Peter meydanında cenaze törenini izleyen topluluğun “hemen aziz yapın” yazılı pankartlar taşıyan gruplar da görüldü.

Törenden sonra meydanda sadece Papaboys’ların kaldığı görülürken, katolik hacıların hemen tamamı St. Peter meydanını terkettiler. Daha sonra Roma Belediyesi de meydanda temizlik işlemlerini tamamladı.

Papa II. John Paul’ün cenazesine katılan ABD başkanı George Bush’un ise gazetecilere cenazeye katılımının başkanlığının en kuvvetli anlarından biri olduğunu söylediği kaydedildi. Başkan Bush cenaze merasiminin kendisini heyecanlandırarak, inancını kuvvetlendirdiğini de ifade etti.

Öte yandan İtalyan hava kuvvtelrine ait avcı uçakları bir bomba ihbarı üzerine Üsküp’den gelen bir uçağı askeri hava alanı olan Pratica di Mare’ye indirdiler. Daha sonra uçağın Makedonya delegasyonunu almaya geldiği anlaşıldı. İtalyan futbol federasyonu da bu haftasonu yapılacak futbol karşılaşmalarından önce Papa II. John Paul için bir dakika saygı duruşunda bulunulmasını kararlaştırdı. Papa’nın cenaze merasimi esnasında pekçok devlet ve hükümet başkanı biraraya gelme fırsatı buldu.

Başbakan Tayyip Erdoğan da başkan Bush, İngiltere başbakanı Blair, Alman şansölyesi Schroeder, İtalya başbakanı Silvio Berlusconi el sıkıştı ve ayak üstü görüştü.

XS
SM
MD
LG