Erişilebilirlik

Papa John Paul'ün Cenaze Töreni Yapıldı


Papa’nın cenaze töreninin yapıldığı Vatikan’da St. Peter meydanına bu sabahın ilk saatlerinden itibaren katolikler akın etmeye başladı.

Bu sabah cenaze töreni için St. Peter meydanı saat 7’de açıldı. Cenaze törenine katılacak Kardinaller saat 7.30’da gelmeye başladılar. Törene 140 kadar kardinalin katıldığı bildiriliyor. Sabah saat 9.00’dan itibaren devlet başkanları teşhir etmeye başladılşar. Vatikan’ın St. Peter meydanı ve civarında sadece 1 milyon kişinin bulunduğu ve 350 bin kişinin de cenaze törenini izleyebildiği belirtiliyor. Roma’da sayılarının 3 milyondan falza olduğu öne sürülen ziyaretçilerin önemli bir bölümü ise şehrin 27 ayrı noktasına konulan dev ekranlardan cenaze törenini izliyorlar.

Roma’da merkezinde Piazza del Popolo, Circo Massimo, Kolezyuum gibi yerlere dev ekranlar kuruldu. Roma tam 3 saat sürecek olan Papa’nın cenaze töreni boyunca St. Peter meydanı dışında terkedilmiş bir şehir görüntüsünü veriyor. Başkentte Tor Vergata semtinde 30 bin kişinin, şehir merkezinde ise Kolesyuma kurulan dev ekrandan 2 bin kişinin canlı yayından Papa II. Jean Paul’ün cenaze törenini izlediği bildiriliyor. Bu sabah erken saatlerinden itibaren 300 kişinin fenalık geçirdiği ve 7 kişinin de hastahaneye kaldırıldığı verilen bilgiler arasında. Kardinal Joseph Ratzinger tarafından yönetilen Papa’nın ayın töreninde Ratzinger’in konuşması 13 kez alkışlarla kesildi. Cenaze töreninde hazır bulunan halkın bir kısmı ise Papa II. Jean Paul için “hemen aziz, hemen aziz yapın” şeklinde tezahüratda bulundu.

Papa’nın cenazesini Rusya dışında tüm ülkelerin neklen yayınladığı bildiriliyor. Kardinal Ratzinger ayyin esnasında Papa’nın işçi geçmişini hatırlattı ve gençlere özel bir selam yolladı. Papa’nın ayini kısmen İtalyanca ve latince yapıldı, bazı bölümleri ise ingilizce ve lehçe yapıldı.

XS
SM
MD
LG