Erişilebilirlik

Papa 2'nci Jean Paul Öldü


Katolik dünyasının ruhani lideri 84 yaşındaki Papa John Paul'ün sağlık durumu son saatlerde kötülemiş ve ateşi yükselmişti.

129 ülkeyi ziyaret eden Papa'nın Türkiye saatiyle 22.37'de hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

Papa’nın durumu hakkında yapılan açıklamada Papa’nın, çevresindeki yardımcıları kendisine hitabettiği zaman cevap verdiği belirtiliyordu. Papa’nın Sözcüsü Joaquin Navarro-Valls da 84 yaşındaki Katolik Kilisesi Lideri’nin kendisine hitabedildiği zaman gözlerini açtığını söylmişti.

Dünyanın birçok yerinde milyonlarca Katolik Papa için dua ederken, Vatikan’daki Saint Peter meydanında binlerce kişi, Papanın özel dairesinin penceresi önünde bekledi.

Başkan Bush, bugünkü haftalık radyo konuşmasında Papa’nın insanî değerlerin ve özgürlüğün yılmaz savunucusu, tanrının sadık kulu olduğunu söylemişti.

Bu arada Papa'nın sağlık durumu nedeniyle İtalya’da bütün spor karşılaşmaları ertelenmişti. Papa’nın anavatanı Polonya’da ise binlerce kişi, kiliselerde ayinlere katılıyor. Yaklaşık bir milyar Katolik’in yaşadığı Latin Amerika ülkelerinde de özel törenler, ayinler düzenleniyor. Bazı Ortadoğu ülkelerinde ise Müslümanların, Hıristiyanlarla birlikte Papa için dua ettiği bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG