Erişilebilirlik

Papa'nın Sağlık Durumu Kötüleşti


Vatikan, Papa Jean Pol’un sağlık durumunun kötüleştiğini açıkladı.

Açıklama, dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişinin Papayla ilgili haber beklediği sırada yapıldı.

Vatikan, Papa'nın öldüğü yolunda çıkan açıklamaları yalanladı.


Papa II. Jean Paul'ün soluk almasının yavaşladığı, böbrek sorunlarının arttığı bildiriliyor.

Daha önce Vatikan sözcüsü, Papa’nın dairesinde kilise yetkililerini kabul ettiğini ve kendisine okunmak üzere bazı kitaplar istediğini söylemişti.. Hastaneye gitmeyi reddeden Papa ayrıca sabah ayinini de yerine getirmişti.. Sözcü, 84 yaşındaki Papa’nın "bilincinin yerinde, rahat ve sakin" olduğunu söylemişti.

Papa’nın , idrar yolları iltihabı nedeniyle ateşinin aşırı yükselmesi sonucu tansiyonunda ani bir düşüş olduğu bildiriliyor.. Papa, dün, Aziz Peter meydanına bakan pencereye çıkarak kalabalığı hitap etmek istemiş ancak önüne konulan mikrofona rağmen ağzından ses çıkmamıştı.

Bulgaristan Ağca Suikastına Karıştığı İddialarını Reddetti

Bulgaristan Devlet Başkanı Georgi Parvanov, 1981 yılında Papa JeanPaul’e yapılan suikast girişimine ülkesinin de karıştığı suçlamasını reddetti.

Parvanov, 2002 yılında Papa’yla görüştüğünü, ve Papa’nın kendisine, Bulgaristan bağlantısına hiç inanmadığını söylediğini açıkladı.

Papa’yı vuran Mehmet Ali Ağca, 20 yıl İtalya’da hüküm giydikten sonra Türkiye’ye iade edilmişti. Suikast girişiminde Papa Jean Paul karnından yaralanmıştı. Doktorlar saldırının Papa'yı ömür boyu zayıflattığını söylüyor.

XS
SM
MD
LG