Erişilebilirlik

Son Zamanların Pop Divası: Anastacia


1999 yılından bu yana adı müzik dünyasından düşmeyen, birbirinden canlı şarkılarıyla sadece Amerika’da değil, tüm dünyada tanınan Anastacia, 17 Eylül 1973’de Amerika’nın İllinois eyaletinin Chicago kentinde doğmuş. New York'ta büyüyen Anastacia Lyn Newkirk’ın babası şarkıcı, annesi de Broadway sanatçısıymış.

13 yaşında yakalandığı bir bağırsak hastalığına rağmen Amerikan müzik televizyonu MTV’de programlara katılmış ve birçok klipte rol almış. 1999 yılında MTV’deki bir yetenek yarışmasını kazanan Anastacia, kayıt stüdyolarıyla anlaşma yaparak 2000 yılında ilk albümü Not That Kind’ı çıkardı. Albüm Avrupa ve Asya ülkelerinde Top 10 listelerine girmeyi başardı ve 2 milyondan fazla sattı. Şarkı Amerika’da da büyük ilgi gördü.

2002 yılının Mayıs ayında Anastacia Mary J. Blige, Cher, Shakira gibi birçok ünlüyle VH1’ın Divalar programına katıldı ve Haziran ayında da Freak of Nature albümünü çıkardı. One Day In Your Life parçası bu albümün çıkış parçasıydı.

Freak of Nature albümünün piyasaya çıkmasından bir yıl sonra Anastacia’ya göğüs kanseri teşhisi kondu. Hastalığın moralini bozmayacağını açıklayan sanatçı, doktor muayenesinden bir hafta sonra Altın Küre ödülü sahibi Chicago müzikalinde yer alan Love is a Crime parçasının klibi için New York’ta çalışmalara başladı. Sıradaki parçamız Anastacia’nın geçen yıl çıkardığı ve kendi adını taşıyan albümündeki Left Outside Alone parçası, Türkiye dahil birçok ülkede yazın şarkılarından biri olarak sayılıyor.

Son 4 yıl içinde 10 milyondan fazla albümü satılan ve uluslar arası çapta sayısız ödül kazanan Anastacia, Eylül 2003’te çalışmalarına başladığı Anastacia albümü sırasında kanser tedavisinin yan etkileri nedeniyle çok zorluk çekmiş. Unutkanlaştığını, şarkıları yazmakta güçlük çektiğini ve bitkin olduğunu anlatıyor sanatçı. Ancak bu yoğun ve zor çalışmanın sonunda çıkan albüm, müzik eleştirmenleri tarafından en başarılı albümlerden biri olarak nitelendi.

XS
SM
MD
LG