Erişilebilirlik

Schiavo Tekrar Yaşam Ünitesine Bağlanıyor


Başkan Bush, 3 gün önce mahkeme kararıyla yaşam ünitelerinden çıkarılan Floridalı bir kadının, tekrar bu ünitelere bağlanmasını amaçlayan tasarıyı imzaladı.

Tasarı, dün gece toplanan Kongre’de bu sabah erken saatlerde 58’e karşı 203 oyla kabul edilmişti. Buna göre, Terri Schiavo’nun ailesi, kızlarının hayatta kalmasını sağlayan ünitelere yeniden bağlanması için Florida’daki yerel mahkemenin kararını bir üst mahkemede temyize başvurabilecek.

Federal mahkeme, alt mahkemenin kararını temyiz ederse Schiavo yeniden yaşam ünitelerine bağlanacak. Federal mahkemenin önümüzdeki saatlerde konuyu görüşmeye başlaması bekleniyor.

41 yaşındaki Schiavo’nun 1990 yılında geçirdiği kalp krizi beyninde kalıcı hasara yol açmış ve genç kadın bitkisel hayata girmişti.

Yıllar süren hukuki tartışmaların ardından, Terry Schiavo’yu yapay yollardan besleyen hortumun, geçen Cuma günü çekilmesine karar verilmişti. Eşi, Schiavo’nun yapay yollardan yaşatılmayı istemediğini savunuyor. Ailesiyse, kızlarının, ne pahasına olursa olsun yaşatılması görüşünde...


XS
SM
MD
LG