Erişilebilirlik

BM Genel Sekreteri Annan Ortadoğu'da


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Ortadoğu barış sürecini ilerletmek amacıyla görüşmelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyor.

Annan’ın bugün İsrail Başbakanı Ariel Şaron, yarın ise Filistin yönetimi lideri Mahmut Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Genel Sekreter Annan, İsrail’in Batı Şeria’daki bazı şehirlerde güvenliği Filistin yönetimine devretmesini konu alan görüşmelerde pürüz çıkmasına rağmen Ortadoğu barış sürecinin şu anda “umut verici” bir döneme girdiğini belirtti.

Öte yandan bugün İsrail Radyosu’nda yapılan bir açıklamada, Ariel Şaron’un göreve geldiği 2001 yılından beri Batı Şeria’da oluşturulan 24 Yahudi yerleşim bölgesinin hükümet tarafından dağıtılacağı bildirildi.

İsrail Başbakanı Şaron, kabine üyelerine yaptığı açıklamada “yol haritası” olarak bilinen barış planı çerçevesinde İsrail’e düşen görevin bu gibi yerleşim merkezlerini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Bu arada bugün Batı Şeria’daki El Halil Üniversitesi’nde Hamas yanlısı öğrencilerle El Fetih destekçileri arasında çatışma çıktı.

Görgü tanıkları, çatışmanın, El Fetih örgütü yanlılarının, Hamas taraftarı öğrencilerin Öğrenci Konseyi seçimleri için yaptıkları kampanya mitingine gelerek, kendi partileri lehinde sloganlar atmaları üzerine başladığını bildirdi.

Hastane yetkilileri, olayda 8 kişinin yaralandığını duyurdu.

XS
SM
MD
LG