Erişilebilirlik

Dünya'da En Çok Evcil Hayvan Amerika'da Bulunuyor


İstatistiklere göre Amerika, evcil köpek ve kedilerin sayısı bakımından tüm dünyada birinci konumda. Amerika’daki evcil hayvanların sayısı 140 milyon. Bu rakama kuş ve yılan gibi egzotik ev hayvanları dahil değil. Uzman Richard Parsons, Amerikalılar’ın evcil hayvanların bakımına özel bir önem verdiklerini söylüyor:

Parsons şöyle konuşuyor: “Evcil hayvanlar için lüks ürünler ve özel eşyalar almayı seviyoruz. Evlerinde 50’den fazla kuş besleyen insanlar biliyorum.”

Amerika, kedi-köpek mamalarının bir numaralı üreticisi ve aynı zamanda tüketicisi konumunda. Amerikalılar evcil hayvanların yiyecek, sağlık ve diğer gereksinimleri için her yıl 30 milyar Dolar harcıyor. Bu fuarda da, evcil hayvanlar için üretilen binlerce farklı ürün sergileniyor.

Örneğin köpekler için emniyet kemeri satan Bob Webster; "Hayvanlar için iki farklı kemer modelimiz var. İlki otomobillerde kullanılmak üzere tasarlanmış. İkincisi ise kamyonet, minübüs, tekne ve uçaklarda kullanılabilecek özellikte” diyor.

Amerikan yasaları evcil hayvanları koruma altına alıyor. Bu hayvanlara zulmedenler veya sokağa atanlar, ya para ya da hapis cezasına çarptırılıyor. Shirley ve Clarence Herzog, kimsesiz hayvanlara bakım sağlayan bir şirketin sahipleri...

"Bazen, insanlar iş gereği çok sık taşınıyor, veya sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor, ya da zamanları yetmiyor. Bu durumda, ev hayvanı beslemekten pişman oluyorlar. İşte biz bu hayvanlara yeni evler buluyoruz " diyor şirket sahipleri...

Bu köpek geçirdiği bir kaza sonucu belkemiğini incitmiş, bu yüzden de arka ayaklarını artık hissetmiyor. Sahibi, yürümesine yardımcı olmak için bu özel yapım sandalyeyi almış. Köpeği için güzel kıyafetler almayı seven Rebecca Johnson hayvanlar hakkındaki duygularını söyle anlatıyor:

“Bu hayvanlara çocuklarımız gibi bakıyoruz, bizim için çok özel bir yerleri var."

Amerikalı çocuklar da evcil hayvanlara özel bir ilgi duyuyor. Çoğu da evcil hayvan bakımı konusunda verilen özel programlara katılıyor. Böylelikle çocuklara hem hayvan sevgisi aşılanıyor, hem de evcil hayvanlara en iyi şekilde nasıl bakmaları gerektiği öğretiliyor.


XS
SM
MD
LG