Erişilebilirlik

Irak'ta Olağanüstü Hal Uzatıldı


Irak’ta olağanüstü hal 30 gün daha uzatıldı. Kasımda ilan edilen olağanüstü hal, kuzeydeki Kürt bölgesi hariç tüm Irak’ta 31 Mart’a kadar yürürlükte kalacak. Olağanüstü hal hükümete sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlaması gibi önlemler alma yetkisi veriyor.

Öte yandan, Bağdat’ta İçişleri Bakanlığı binası önünde iki bombalı aracın patlaması sonucu 5 polis memuru öldü, 5’i de yaralandı. Yetkililer, Bakanlık binası önündeki kontrol noktası yakınına bırakılan araçların birkaç dakika içinde ard arda patladığını bildirdi.

Bakuba kasabasında bir polis karakolu önünde patlayan bomba bir kişinin ölümüne, 14 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Kerkük yakınlarında ise bir ana petrol boru hattı isyancılar tarafından havaya uçuruldu.

Bu arada dün Bağdat ve çevresindeki çatışmalarda 3 Amerikan askerinin daha öldüğü açıklandı.

Siyasi cephede ise, yeni Ulusal Meclisin açılış tarihi hala belirlenemedi. Politikacılar, meclisin Pazar günü açılmasını beklediklerini, ancak hükümet kurma pazarlıkları sürdüğü için bunun gerçekleşmeyeceğini bildiriyor.

Yeni hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde Erbil’de toplanan Şii ve Kürt liderlerin iki günlük toplantıları sona erdi. Toplantıda herhangi bir sonuç alınamadı.


XS
SM
MD
LG