Erişilebilirlik

'Metal Fırtına Bilinçaltı Korkuları Ortaya Çıkardı'


Son dönemde Amerikan basınında çıkan ve Türkiye’yi artan Amerikan aleyhtarlığı suçlamasıyla eleştiren makaleler yoğun tartışmalara yol açtı.

Makalelerin dikkat çektiği unsurlardan biri üç ay önce Türkiye’de piyasaya sürülen bir kurgu romanı oldu. “Metal Fırtına” adlı bu kitap, Türkiye’nin Amerikan ordusu tarafından işgal edilmesini ve Türk ordusunun bu işgale direnişini konu alıyor.

Kitabın Türkiye’de 100 binden fazla satması, Amerikan basınında çıkan bazı makalelerde, artan Amerikan aleyhtarlığına yorumlanmıştı. Amerika’nın Sesi Radyosu olarak, bu iddiaları, kitabın yazarları Burak Turna ve Orkun Uçar’a sorduk. Turna ve Uçar'la yapılan söyleşiyi yukarıdaki Real Audio bağlantısına ya da resme tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Turna ve Uçar, aynı zamanda Türkiye'de kurgu roman piyasasını ve bu tarz kitapların okuyucu kitlesini değerlendirdi. Burak Turna kitapta kullanılan savunma terimlerinin ayrıntılı bir şekilde kullanılmasının gerekçelerini anlatırken, Orkun Uçar'da kitabın devamını yazarak, birinci kitapta yanıtsız kalan bazı soruları cevaplandırmaya hazırlandığını söyledi.

“Metal Fırtına” kitabının yazarları Burak Turna ve Orkun Uçar, 16 Mart Çarşamba akşamı yayınlayacağımız Alo Washington programına katılacak, dinleyicilerimizin sorularını yanıtlayacak. İki hafta sonraki Alo Washington programında Metal Fırtına'nın yazarların görüşlerini dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG