Erişilebilirlik

Papa İlk Kez Vatikan'daki Mitinge Seslenemedi


Papa Jean Paul, bugün Roma’da kaldığı hastanenin penceresinden kısa bir süreliğine, dışarıda kendisi için bekleyen kalabalığa göründü.

Vatikan’daki haftalık duanın ardından Gemelli hastanesindeki odasının penceresine çıkan Papa, dışarıdaki kalabalığa el salladı, ancak hiçbir şey söylemedi.

Papa hafta içinde solunum sorunları yaşaması üzerine yeniden hastaneye kaldırılmıştı. Doktorlar Papa’nın nefes borusunu ameliyatla açmak zorunda kalmıştı.

84 yaşındaki Papa Jean Paul, 1978 yılından beri dünya Katoliklerinin dini liderliğini yaptığı dönemde bir kez olsun, Vatikan’daki dua törenine katılmamazlık etmedi. Papa gezilere katıldığı ya da hastaneye kaldırıldığı zamanlarda bile, her Pazar Vatikan’da toplanan Katoliklere canlı hitap etti. Bu kez duayı bir başka Vatikan görevlisi yaptı.

Ancak Papa’nın nefes borusuna tüp yerleştiren doktorlar, yaşadığı solunum sorunundan dolayı bu kez kendisinin bir süreliğine konuşmaması yönünde karar aldı. Yoğun grip teşhisi konan Papa, aynı zamanda Parkinson rahatsızlığına yakalanmıştı.

XS
SM
MD
LG