Erişilebilirlik

Saddam Hüseyin'in Üvey Kardeşi Yakalandı


Iraklı yetkililer, devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin’in üvey kardeşinin yakalandığını bildirdi.

Irak hükümet kaynakları, Sebavi İbrahim Hasan el-Tikriti'nin nerede ve nasıl yakalandığı konusunda ayrıntı vermedi. Ancak Associated Press haber ajansı, Saddam Hüseyin’in üvey kardeşinin Suriyeli yetkililer tarafından yakalandığını ve bir iyi niyet girişimi olarak Iraklılar’a teslim edildiğini duyurdu. Haber henüz doğrulanmadı.

Aynı zamanda Saddam Hüseyin'in danışmanlığını da yapmış olan eski istihbarat şefi Sebavi İbrahim Hasan, daha önce Irak'taki direnişi, Suriye üzerinden yönetmekle de suçlanmıştı.

Amerika direnişçilere maddi destek sağladığı sanılan eski istihbarat şefinin başına 1 milyon dolar ödül koymuştu. Saddam Hüseyin’in üvey kardeşi devrik rejiminin 55 kişilik “en çok arananlar” listesinde 36’ncı sıradaydı. Bu arada Irak’ın kuzeyinde Musul kenti yakınlarında bir aracın içindeki silahlı kişiler devriye gezen polis aracına ateş açtı; saldırıda dört polisle iki sivil öldü.

Öte yandan Bağdat'ta yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlamasının ardından, askerlerin üzerine çevreden ateş açıldı. Amerikan ordu sözcüsü, saldırıda iki askerin öldüğünü, diğer ikisinin de yaralandığını bildirdi. Irak'ta bugün öldürülen Amerikan askerlerinin sayısı üç olarak açıklandı.

XS
SM
MD
LG