Erişilebilirlik

Erdoğan ABD Şirketlerinin KKTC'deki Temaslarını Olumlu Karşıladı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Amerikalı şirket temsilcilerinin dün gerçekleştirdikleri Kuzey Kıbrıs temaslarını, “çok olumlu bir gelişme” olarak değerlendirdi.

Bu arada, Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'a bir mektup göndererek, adada çözüm istediklerini belirtti.

Dün Kuzey Kıbrıs’a giden Türkiye’deki bazı Amerikan şirketlerinin temsilcileri bugün temaslarını tamamlayıp Türkiye’ye dönerken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Kıbrıs’a gerçekleştirilen ziyaretin olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan heyetin temaslarını “çok olumlu” olarak nitelerken, aynı adımı Avrupa’dan da beklediklerini belirtti.

Arnavutluk ve Bosna Hersek’e yaptığı iki günlük resmi ziyaret dönüşü Esenboğa Havaalanı’nda temaslarına ilişkin bilgi veren Erdoğan, Kuzey Kıbrıs’ta şu anda atılan adımların kendilerinin beklentisi olduğunu da dile getirdi.

Başbakan, “Bunlar olumlu gelişmelerdir. Temennimiz odur ki bu sadece Amerika tarafından atılmış bir adım olarak kalmasın. Bunu, Avrupalı dostlarımız da yerine getirmeli, çünkü bizlere verilmiş sözleri var” dedi.

Erdoğan, Bosna Hersek temasları sırasında Birleşmiş Milletler’i, Kıbrıs’la ilgili taahhüdlerine sahip çıkmadığını belirterek eleştirmişti.

Bu arada, Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'a bir mektup gönderdi.

Denktaş, bugün Genel Sekreter'e ulaşan mektubunda, Annan'ın ''Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos'tan, Annan planında Rum kesiminin istediği değişiklikleri yazılı olarak bildirmesini talep etmesini, zamanlı, yerinde ve olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini'' belirtti.

Serdar Denktaş, Annan'a, kendisinin gözetimi altında Kıbrıs sorununun çözümü için çalışmaya hazır olduklarını da bildirdi. Denktaş Annan’a gönderdiği mektupla ilgili yaptığı açıklamada, 'Kıbrıs'taki belirsizliği ortadan kaldırmaya ve çözüm yolunu açmaya kararlı olduklarını' söyledi.

Kuzey Kıbrıs adada bir çözüme varılması konusundaki kararlılığını Annan’a gönderdiği bu mektupla bir kez daha tekrarlarken, Türk kesiminde seçim çalışmaları sürüyor.

Bu Pazar günü Kuzey Kıbrıs’ta 7 siyasi parti ve iki bağımsız adayın katılacağı milletvekilliği erken genel seçimleri yapılacak. Milletvekili olmak için 346 adayın yarışacağı seçimler başkent Ankara’dan da yakından takip edilecek.

XS
SM
MD
LG