Erişilebilirlik

'Amerika'yla Irak'ta Çıkarlarımız Ortak'


İran’ın eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Amerika ve İran’ın Irak’ta ve El Kaide ile savaşta ortak çıkarları bulunduğunu söyledi.

USA Today gazetesine demeç veren Rafsancani, Bush yönetiminin bir iyi niyet gösterisi olarak İran’ın Amerika’daki hesaplarını kullanmasına izin vermesini istedi. Washington,Tahran’da 1979 yılındaki rehine krizi sırasında İran’ın Amerika’daki banka hesaplarıyla mal varlığını dondurmuştu. İran İslam Devriminden kısa bir süre sonra Tahran’daki Amerikan büyükelçiliğini basan dinci militanlar, binadaki diplomatları aylarca rehin tutmuştu.

Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Amerikalı yetkililerin ülkesindeki insan hakları ihlalleriyle ve Tahran’ın nükleer programıyla ilgili değerlendirmelerini de manasız olarak niteledi.

İran, dün, Amerika’nın ya da İsrail’in nükleer tesislerine bir saldırı düzenlemesi halinde misillemede bulunacağını açıklamıştı.

İran’ın, nükleer programıyla ilgili Avrupalı yetkililerle yapacağı görüşmeler yarın başlıyor. Rafsancani, bu görüşmelere Amerika’nın dahil edilmesinin, müzakereleri baltalayacağını savundu.

XS
SM
MD
LG