Erişilebilirlik

Amerika'da Son Zamanlarda Çıkan, Bazıları Oscar'a Aday Filmler


Ünlü çocuk hikayelerinden Peter Pan’ın yazarı James Barrie’yi ve hikayenin nasıl oluştuğunu konu alan filmin başrolünü Johnny Depp ve Kate Winslet paylaşıyor ve film 7 dalda Oscar’a aday gösteriliyor. Köpeğiyle dolaşmaya çıktığı bir günde, parkta 4 çocuklu dul bir kadınla tanışan Barrie, çocuklarla zaman geçirmeye başlar ve çocukların büyümek istememeleri konusu üzerine kurulu Peter Pan’i yazar.


6 dalda Oscar’a aday gösterilen bir film de başrolünü Jamie Foxx’un oynadığı ve Altın Küre ödülüne layık görülen Ray filmi… Ünlü sanatçı Ray Charles’ın hayatını konu alan Ray filminde , sanatçının körlükle mücadelesi, uyuşturucu sorunları ve Amerika’nın güney eyaletlerinde ayrımcılığa karşı çabaları gösteriliyor.


Başrolünü Adam Sandler’in oynadığı Spanglish filmi, daha iyi bir yaşam için Amerika’ya göç eden Meksikalı bir anne- kızın yaşantısını konu alıyor. Bir ailenin yanında hizmetçilik yapan anne kız ile ev sahipleri arasında yaşanan dil sorunu, aslında aile değerlerinin önemine dikkat çekiyor.

Başrollerini Jude Law, Marisa Tomei ve Susan Sarandon’ın paylaştığı Alfie filmi, en iyi şarkı dalında Altın Küre ödülüne layık görüldü. Film, çapkınlığıyla tanınan bir genci konu alıyor… Filmin soundtrack parçası Old Habits Die Hard'ı Rolling Stones’ın solisti Mick Jagger ile Dave Stewart seslendiriyor.



Hotel Rwanda filmi, Ruanda’daki katliamlar sırasında ölümü bekleyen 1200 Tutsi ve Hutu’yu kurtaran otel işletmecisi Paul Rusesabagina’yı konu alıyor ve 3 dalda Oscar’a aday gösteriliyor.

XS
SM
MD
LG