Erişilebilirlik

İran'dan Misilleme Tehdidi


İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Hasan Ruhani, Amerika veya İsrail’in ülkedeki nükleer tesislere saldırması durumunda Tahran’ın misillemede bulunacağını açıkladı. Ruhani, bu tür bir saldırının, Tahran’ın nükleer teknoloji geliştirme çabasını hızlandıracağını kaydetti.

İranlı yetkili, ülkesinin Amerikan veya İsrail’in olası bir saldırısında imha edilebilecek her türlü tesisi yeniden imar etme yeteneğine sahip olduğunu da açıkladı.

Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Hasan Ruhani, uranyum zenginleştirme programını tamamen sona erdirmeleri için Batılı ülkelerin Tahran’a sunabileceği fazla bir şey olmadığını belirtti.

İran Dışişleri Sözcüsü de bugün yaptığı açıklamada Tahran’ın nükleer programına ilişkin görüşmelerde Avrupalı arabuluculardan “daha ciddi bir yaklaşım” sergilemelerini istedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hamid Rıza Asefi İngiliz, Fransız ve Alman arabulucularla yapılan görüşmelerin çıkmaza girdiğine dair basında çıkan haberlerinse doğru olmadığını söyledi.

İran’ın uranyum zenginleştirme programını sona erdirmesine ilişkin üçüncü tur görüşmelerin yarın Cenevre’de başlaması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG