Erişilebilirlik

CHP'de Gergin Haftasonu Kurultayı Hazırlıkları


Başkent Ankara’yı yoğun bir haftasonu bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi yarın kurultaya gidiyor. Bütün haftasonu boyunca sürecek olağanüstü kurultayda muhalefet partisi genel başkanını yeniden seçecek.

Genel Başkanın yanısıra Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin de belirleneceği kurultayın olaylı geçmesi bekleniyor. Dün genel başkanlığa adaylığını açıklayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’le beraber başkanlık yarışına CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve 'Yeniden CHP Hareketi' sözcüsü Hurşit Güneş’te katılıyor. Ancak Güneş’in bugün adaylıktan çekildiğini açıklayabileceği de belirtiliyor.

Başkanlık yarışına katılabileceği belirtilen CHP İstanbul milletvekili Zülfü Livaneli’nin ise partide oy bölünmesine yol açmamak için aday olmayacağı bildiriliyor. Livaneli’nin kararını bugün açıklaması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağanüstü kurultaya gitmesine bu ay başında yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla partiden ihracı istenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ihracının reddi kararı neden olmuştu. CHP Disiplin Kurulu tarafından rededilen ihrac isteminin ardından, CHP lideri Deniz Baykal parti kurultayını olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Türkiye'deki Iraklılar Oy Kullanmaya Başladı

Bu arada bu haftasonu başkent Ankara’da, Pazar günü yapılacak Irak seçimleri de yakından takip edilecek. Ankara’da hem hükümet yetkilileri, hem de Türk Silahlı Kuvvetleri hafta boyunca seçimlerle ilgili kaygılarını dile getirdi. Ankara özellikle Kerkük’te seçimler sonrası kargaşa çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Yurtdışında yaşayan Iraklılar ise bugün oy kullanmaya başladı. Türkiye’de ise İstanbul ve Ankara’da üç merkezde oy kullanan Iraklılar bu sabah sandık başına gitti. Ankara ve İstanbul’da oy vermek için kayıt yaptıran çoğunluğu Türkmen 4178 kişi bulunuyor. Oy kullanmak için yaptırılan kayıt işlemleri öncesi bu sayı 10-30 bin arası tahmin ediliyordu.

Yurtdışından oy kullanma programı Irak Bağımsız Komisyonu tarafından belirlenen Iraklı toplulukların yaşadığı 14 ülkede gerçekleştiriliyor. Bu 14 ülkede yaşayan Iraklılar üç gün boyunca oy kullanabilecek.

XS
SM
MD
LG