Erişilebilirlik

Oscar'a Aday Filmler Açıklandı


77. Oskar ödüllerine aday gösterilen film ve sanatçılar açıklandı. 1976’da ölen Amerikalı milyarder ve film yapımcısı Howard Hughes’ın yaşamını konu alan “Aviator” 11 dalda altın heykele aday gösterildi.

En iyi film dışında “Aviator”ın yönetmeni Martin Scorcese ve baş oyuncusu Leonardo DiCaprio da Oskar adayları arasında yeralıyor. Altın heykele aday gösterilen diğer dört film ise “ Finding Neverland”, “Million Dollar Baby”, “Ray” ve “Sideways” olarak sıralandı.

En iyi erkek oyuncu ödülü için Clinton Eastwood, Johnny Depp, Jamie Foxx ve Don Cheadle yarışacak. En iyi kadın oyuncu adayları ise Annette Bening, Imelda Staunton, Hilary Swank, Catalina Sandino Moreno ve Kate Winslet olarak açıklandı.

Bu yılki Oscarlar’da En İyi Yabancı film dalında yarışacak 5 filmden 4’ü ise Avrupa yapımı. Ötenazi hakkı için mücadele eden bir kişinin gerçek yaşam hikayesini anlatan İspanya yapımı ‘The Sea Inside’ adlı film en iddialı aday olarak gösteriliyor. Film, bu ay başında verilen Altın Küre ödüllerinde de En İyi Yabancı Film ödülüne layık görülmüştü.

Fransız yapımı ‘The Chorus’ ve Nazi lideri Adolf Hitler’in son günlerini anlatan Alman filmi ‘Downfalls’ da Oscar için yarışacak diğer yabancı filmler arasında. Avrupa yapımı olmayan tek film ise Güney Afrika’dan ‘Yesterday’. Oscar ödülleri 27 Şubat’ta sahiplerini bulacak.

XS
SM
MD
LG