Erişilebilirlik

Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Raporu Açıklandı


Dünya Ekonomik Forumu hükümetlerin ve şirketlerin dünyanın başlıca sorunlarını çözme konusunda verdikleri sözü çiğnediklerini bildirdi.

Merkezi Cenevre’deki kuruluşun yayınladığı yıllık raporda, dünya liderlerinin çevrenin hızla bozulması, sıtma ve AIDS ile yoksulluk ve açlıkla mücadeleye yeterince ağırlık vermedikleri belirtiliyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun yıllık raporu, Davos’ta hükümet ve iş çevrelerinin katılacağı yıllık toplantıya iki gün kala yayınlandı.

Raporda ayrıca Irak ve Sudan’daki savaşların, uluslar arası barış ve güvenlik mekanizmalarının yetersizliğini gösterdiğine de işaret ediliyor. Rapor, Birleşmiş Milletler’in 2000 yılında bir çok dünya liderinin New York’ta biraraya getiren Milenyuim Zirvesi’nde alınan kararlarla, beş yılda yapılanlar arasındaki derin uçurumun, büyük hayal kırıklığı yarattığını vurguluyor.

Dünya Ekonomik Forum’u 2005’in bir dönüm noktası olabileceğini ve tsunami afetinin, hükümet ve şirketleri dünyanın uzun vadeli ihtiyaçlarına yanıt vermeye sevk edebileceğini kaydediyor.

XS
SM
MD
LG