Erişilebilirlik

Bazı Filistinli Militanlar İsrail'le Şartlı Ateş-Kes'e Hazır


Militan Filistin gruplarından El Aksa Şehitleri Tugayı'nın bazı üyeleri İsrail'le karşılıklı ve şartlı ateşkesi kabul etmeye hazır olduklarını bildirdi.

Yeni Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın lideri olduğu el Fetih örgütünden kopma silahlı eylem yanlısı 'El Aksa Şehitleri Tugayı' militanları, ateşkes için İsrail’in, Filistin bölgelerinde, tutuklama ve aranan militanlara suikast dahil tüm askeri operasyonlara son vermesini şart koştu. Örgüte bağlı bazı militanlar bu açıklamayı Gazze'de gazetecilere yaptı.

Militanlar, grubun tamamı adına değil, yerel kolu adına konuştuklarını da belirtti. Yine de bu açıklama Filistin lideri Mahmud Abbas'ın silahlı grupları, eylemlerini durdurmaya ikna etme yönünde ilerleme sağladığı şeklinde yorumlanıyor.

İsrail, şartlar konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Giora Eiland, Mahmud Abbas’ın ateşkes sağlama çabalarının olumlu bir işaret olduğunu belirtti.

İsrailli yetkili, yine de Abbas’ın uzun vadede militan grupları silahsızlandırma ve dağıtmak zorunda olduğunu söyledi. Amerika ise Abbas’ın son girişimlerini memnunlukla karşıladığını ve bölgeye üst düzeyde bir temsilci göndereceğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG