Erişilebilirlik

Irak'ta Bombalı Saldırılar


Irak’ta isyancilar seçim karsiti saldirilarini arttirdi.
Bagdat ile ülkenin kuzey ve orta kesimlerinde bugün düzenlenen bombali saldirilarda otuza yakin Irakli polis ve sivil öldü.

Bomba yüklü araçlarla girisilen saldirilar, 1 buçuk saat gibi kisa bir süre içinde ardarda yapildi.

Bagdat’ta biri Avustralya Büyükelçiligi’nin önünde girisilen 5 ayri saldirida, en az 26 kisi öldü, çok sayida kisi de yaralandi..Saldirinin sorumlulugunu Ebu Musab el-Zarkavi’ye bagli grup üstlendi.

Kerkük’te bir insan haklari eylemcisi ve akrabasi öldürülürken Erbil’de polis akademisi baskaninin konvoyunu hedef alan bombali saldirida yoldan geçen bir sivil yasamini yitirdi..Dohuk’ta konvoyuna bomba isabet eden bölge valisi yara almadan kurtuldu..Bagdat’in güneyinde ise araca yerlestirilen bombanin patlamasi sonucu bir polis öldü.

Çinli Isçiler Kaçirildi

Irak’ta direnisçiler sekiz Çin vatandasini kaçirdi. El Cezire televizyonunda dün yayinlanan görüntülerde, isyancilar, Çin’in Irak’taki rolünü açikliga kavusturmamasi halinde rehineleri öldürmekle tehdit ediyor.

Çinli yetkililer rehinlerin insaat isçileri oldugunu bildirdi. Çin Disisleri Bakanligi, kaçirma olayindan büyük üzüntü ve kaygi duyuldugunu belirterek, Çin’in her zaman Iraklilara karsi dostça yaklastigini ve destek verdigini kaydetti.

Dün ayrica, Lübnanli bir kisi kaçirildi. Irak’ta iki Lübnanli daha direnisçilerin elinde rehin bulunuyor.

Öte yandan, Musul’da kaçirilan Suriye Katolik kilisesi baspiskoposu serbest birakildi. Baspiskopos, rehin tutuldugu sürece kendisine iyi muamele edildigini söyledi.

XS
SM
MD
LG