Erişilebilirlik

Rice Powell'ın Aksine Bush'la Aynı Görüşlere Sahip


50 yaşındaki Condoleezza Rice, siyah-beyaz ayrımının yaygın olduğu, siyahların eğitim ve iş olanaklarından yararlanamadığı bir dönemde, ayrımcılığın sert bir şekilde uygulandığı Alabama eyaletinde dünyaya geldi.

Okul arkadaşlarından biri, 1963 yılında Alabama eyaletinde siyahların gittiği bir kilisenin ırkçı beyazlar tarafından bombalanması sırasında hayatını kaybetmişti.

Lise öğrenimini 15 yaşında tamamlayan Rice, Colorado eyaletindeki Denver Üniversitesi’nde siyasal bilgiler ve uluslararası ilişkiler alanında eğitim gördü.

1981 yılında Stanford Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Condoleezza Rice, bu üniversitede yöneticilik de yaptı ve 1989’da eski Başkan Bush yönetiminde Rusya uzmanı olarak görev aldı.

Rice’ın bugünkü Başkan Bush’la tanışması ise 2000 yılına rastlıyor. O tarihte Rice, Başkan adayı olan Bush’a dış politika konusunda brifingler verdi.

Başkan Bush’un 2000 seçimini kazanmasından sonra Condoleezza Rice, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine atanan ilk kadın oldu. Bush’un en yakın danışmanlarından biri olan Rice, Irak savaşını kuvvetle desteklemesiyle biliniyor. Bekar olan Rice aynı zamanda Bush ailesinin yakın dostu.

XS
SM
MD
LG