Erişilebilirlik

Yemin Töreni Öncesinde Olağanüstü Güvenlik Önlemleri


Başkan Bush’un ikinci kez Başkanlık yemini edeceği haftaya girilirken, hazırlıklar da hızla sürüyor.

Tören öncesi provaların yapılması amacıyla, bugün Washington’daki anayollar trafiğe kapatıldı. Etkinlikler ise Salı günü başlayacak. Çok sayıda kişi, törenleri izlemek amacıyla başkente akın etmeye başladı.

Perşembe günü Başkan Bush, Kongre merdivenlerinde yemin ederek, ikinci dönem görevine başlayacak. Ardından eşi Laura Bush’la birlikte Beyaz Saray’a giderek, resmi geçit törenini izleyecek ve dokuz resmi resepsiyona katılacak. Bush’un yemin töreni sırasında yapacağı konuşmada, dünyada özgürlük, ekonomi ve sosyal güvenlik konularına ağırlık vermesi bekleniyor.

Yalnızca yemin töreni gününde başkentte 6 bin polisin görev yapması bekleniyor.

Bush karşıtlarına da, geçit töreninin güzergahına yakın bir yerde gösteri yapmaları için büyük bir alan ayrıldı.

Bush: Seçim Sonuçları Irak Savaşı'nda Haklı Olduğumu Gösterdi

Başkan Bush, başkanlık seçimlerini yeniden kazanmasının, “Irak savaşındaki haklılığını gösterdiğini” söyledi.

Washington Post gazetesine özel demeç veren Başkan, Irak’ta yapılan hata ve yanlış kararlar yüzünden, yönetimdeki yetkililerin suçlanmasının bir anlamı olmadığını kaydetti.

Başkan Bush Irak’taki Amerikan askerlerinin sayısında azaltmaya gitmeyi düşünmenin henüz erken olduğunu da sözlerine ekledi. Bush, Iraklı askerlerin teröristlerle kendi başlarına mücadele etmeyi başarması durumunda, Amerikan askerlerinin daha erken çekilebileceğini ifade etti.


XS
SM
MD
LG