Erişilebilirlik

Eric Clapton'dan Whitney Houston'a Müzik Dünyasında Bu Hafta


Asya’daki tsunami felaketinden etkilenen kişilere yardım toplamak amacıyla Galler’deki Milenyum Stadyumunda bir konser düzenlenecek. Konsere katılacak sanatçılar arasında Eric Clapton da bulunuyor. 22 Ocak’ta düzenlenecek konserde 1 milyon Pound, yani yaklaşık 2 milyon dolar yardım toplanması bekleniyor.

Ünlü sanatçı Whitney Houston Georgia’da eşi Bobby Brown’la paylaştığı evi yakındaki bir alışveriş merkezinden arabasıyla çıkarken bir otobüse çarptı. Houston kazadan yara almadan kurtulurken, Porsche marka aracı hafif hasar gördü.

Michigan eyaletinde ünlü rapçi Eminem’i üne kavuşturan Slim Shady albümünün kaydedildiği stüdyo ve üst katındaki apartman, internet üzerinden açık arttırma yoluyla alış veriş yapılan Amerikan şirketi e-bay tarafından satışa çıkarıldı. Binanın satış fiyatı şimdilik 215 bin dolar, ancak fiyatın 500 bin dolara kadar çıkması bekleniyor.


Michael Jackson, çocuklara cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla 31 Ocak’ta mahkemeye çıkacak. Bu tarih yaklaştıkça, sanatçı hakkında daha fazla suçlamalar ortaya çıkıyor. Davanın görüleceği Kaliforniya eyaletinde 1995 yılında çıkan bir yasa, daha önceden mahkemeye getirilmeyen iddiaların da bu davada delil olarak kullanılmasına olanak sağlıyor. 1990’larda bir erkek çocuk, Jackson’un kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.


Erasure grubunun solisti Andy Bell, 1998 yılından beri HIV virüsü taşıdığını açıkladı. Sanatçının, hayat arkadaşı Paul Hickey’in de bu virüsü taşıdığı öğrenildi. Uzun zamandır tedavi gören şarkıcı ‘HIV virüsü taşımanız AIDS’li olduğunu anlamına gelmez. Hayatıma devam ediyorum. Panik yapmaya gerek yok’ dedi. Grubun Nightbird adlı albümü 25 Ocak’ta piyasaya çıkıyor. İngiltere’de konser turuna çıkacak grup, AIDS’le mücadeleye yardım etmek amacıyla konser sayısını arttırarak bağışta bulunacak.

XS
SM
MD
LG