Erişilebilirlik

Türk Futbolcular Depremden Sağ Kurtuldu


Disisleri Bakanligi Güney Asya'yi vuran depremin hemen ardindan ilgili temsilciliklerine talimat göndererek bölgede bulunabilecek Türk vatandaslarinin akibetlerine iliskin bilgi talep etti.

Deprem haberleri Ankara'ya ulasir ulasmaz Disisleri Bakani ve Basbakan yardimcisi Abdullah Gül'ün talimatiyla harekete geçildi.

Bu arada Besiktasli futbolcu Emre Asik ile Galatasarayli eski milli futbolcu ve yildiz takimi çalistiricisi Suat Kaya’nin yilbasi tatillerini geçirmek üzere gittikleri Maldivler'de depremden etkilendikleri bildirildi.

Besiktas Kulübü Asbaskani ve Futbol Sube Sorumlusu Kivanç Oktay, deprem nedeniyle adada mahsur kalan Emre ile sabah saatlerinden itibaren telefonla görüstügünü söyledi.

Oktay, su bilgiyi verdi:

"Saglik durumlari iyi, ama ulasim sorunlari var. Büyükelçilikle görüstük. Istanbul'dan uçak gönderip aldirtmak için ugrasiyoruz. Buraya getirmek için özel bir uçak gönderecegiz. Havalimanlarinin durumu da çok müsait degil. Su anda baska bir adaya geçiyorlar. Biz her türlü sarti zorlayarak, özel uçakla Türkiye'ye getirmeye çalisiyoruz."

XS
SM
MD
LG