Erişilebilirlik

Irak'ta Türk Armatörü Kaçıranlar Fidye İstiyor


Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nu Irak'ta kaçıran, kimliği belinmeyen kişilerin, 25 milyon Dolar fidye talebinde bulunduğu bildiriliyor.

Haberi veren Türk televizyon kanalı, işadamını, birkaç gün önce kaçırıldığını söylerken gösteren bir video band da yayınladı. Kahraman Sadıkoğlu videoda, Türk vatandaşları olan kaptanı, şoförü ve koruma görevlisiyle birlikte Irak'ın güneyinde, Basra Körfezi kıyısındaki Ümmü Kasr limanında kaçırıldığını söylüyor. Videoda, Sadıkoğlu'nun, kendisini kaçıran ancak yüzlerini göstermeyen kişiler tarafından sorguya çekildiği de görülüyor. İşadamı, kayıtta, beş gün önce, tamamen sebepsiz olarak kaçırıldığını söylüyor.

Irak'a gıda malzemesi naklettiğini, birçok aç insanı doyurduğunu anlatan Sadıkoğlu, kendisini kaçıranlardan iyi muamele gördüğünü belirtiyor.

Sadıkoğlu ailesinin, videonun yayınlanmasından önce Türk Dışişleri Bakanlığına başvurarak yardım istediği açıklandı. Ailenin, Kahraman Sadıkoğlu'ndan günlerdir haber alamadıklarını ve kendilerinden 25 milyon Dolar fidye istendiğini Bakanlığa bildirdiği haber verildi.

Yetkililer, işadamının, İran'dan Irak'a giderken kaçırıldığını söylüyor. Türk hükümetinin, armatörün bulunması için Amerikalı yetkililerden yardım istediği bildiriliyor. Kahraman Sadıkoğlu, Dubai merkezli Uluslararası Deniz Müteahhitleri (International Marine Contractors) adlı şirketin sahibi.

Şirket, Ümmü Kasr limanında batık durumdaki 19 geminin çıkarılması için açılan ihaleyi kazanmıştı. Sadıkoğlu, Basra Körfezi'nde, Irak kıyıları açığındaki batık gemilerin çıkarılması için Birleşmiş Milletler tarafından açılan 90 milyon Dolarlık ihalede de teklif vermişti.

XS
SM
MD
LG