Erişilebilirlik

Bush: Irak'ta Seçimlerin Yapılacağını Söyledi.


Başkan Bush Irak’ta gelecek ay yapılacak seçimlerin, demokrasi yolunda sadece bir başlangıç olduğunu, Amerikan halkının da bu konuda sabırlı davranması gerektiğini söyledi.

Başkan, bu yıl düzenlediği üçüncü resmi basın toplantısında, Amerikan askerlerinin ne zaman Irak’tan geri gelebileceği konusunda tahminde bulunmayarak akılcı bir iş yaptığını vurguladı.

Ancak Başkan, Iraklı güvenlik kuvvetlerinin, eğitimleriyle ilgili alınan farklı sonuçlara rağmen, kısa zamanda ülkenin güvenliğini üsleneceği konusunda iyimser olduğunu kaydetti.

Bush Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’i savundu ve kendisinin görevini iyi bir şekilde yaptığını, savaşın yarattığı acıları anladığını belirtti.

Başkan, diğer ülkelerin muhalefetine rağmen, Irak’a savaş açma kararını yeniden savundu. Bush, diplomasinin kendisi için her zaman birinci seçenek olduğunu, nükleer programlarıyla ilgili olarak İran ve Kuzey Kore'yle diplomatik sürecin işlediğini, Bağdat ile 13 yıl süren diplomasi çabasının sonuç vermemesi nedeniyle bu ülkenin işgal edildiğini vurguladı.

Başkan, yabancı teröristlerin gözaltında tutulması konusunda Amerika’nın izlediği politikanın eleştirilmesinin adil olmadığını söyledi ve bu konuyla ilgili hukuki sürecin işlediğini savundu.

Son Amerikan Başkanlarına kıyasla Bush, nadiren basın toplantısı düzenliyor ve gazetecilerin birbiriyle bağlantılı birden fazla soru sormasına izin vermiyor.

XS
SM
MD
LG