Erişilebilirlik

'Güzel ve Çirkin' Gişe Rekorları Kırıyor


'Güzel ve Çirkin' Gişe Rekorları Kırıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:05 0:00

“Beauty and the Beast – Güzel ve Çirkin”, bir kez daha sinema izleyicisiyle buluştu. İlk kez 1991’de Walt Disney tarafından çizgi film olarak sinemaya uyarlanan bu klasik peri masalı, şarkıları ve muhteşem görsel efektleriyle dünya çapında büyük ilgi gördü. Güzel ve Çirkin’i yıllar sonra yeniden sinema perdesine taşıyan Disney, bu kez canlı aksiyon kahramanlarına yer veriyor. Ünlü oyuncu Emma Watson’un başrolü oynadığı yarı animasyon türündeki peri masalı, vizyona girdiği ilk hafta gişe rekoru kırdı.

Emma Watson, 1991’de çizgi film olarak vizyona giren Güzel ve Çirkin’in ünlü karakteri Belle’i canlandırıyor: “Her çocuk Disney’i sever. Ama Disney’i yetişkinler de seviyor çünkü Disney insana yeniden çocukluğunu yaşatıyor ve her şeyin yoluna gireceği duygusunu veriyor.”

İşte bu nostalji duygusundan yola çıkan Disney, müzikal türündeki Güzel ve Çirkin filmine 300 milyon dolar yatırım yapmış. Oscar ödüllü Bill Condon’un yönettiği film, başroldeki Belle gibi karakterlere derinlik kazandıran yan hikayeler de sunuyor.

Yönetmen Bill Condon, “Belle, prenses olmak istemeyen, prens arayışında olmayan ilk modern Disney kahramanı, Disney prensesiydi. Belle, birini bulup evlenmektense, kitap okumayı, dünyayı gezmeyi ve kendi kişiliğini bulmayı tercih eden bir prenses” diyor.

Emma Watson, Güzel ve Çirkin arasındaki aşkın, masalın daha önceki uyarlamalarından daha karmaşık olduğunu söylüyor: “Güzel ve Çirkin ilk başta birbirlerinden hoşlanmıyorlar. Hatta hiç geçinemiyorlar. Ama sonra zamanla bir arkadaşlık kurup, birbirlerine aşık oluyorlar.”

Hollywood’un ünlü oyuncularının canlandırdığı karakterler, özenle hazırlanmış sahneler ve kostümler, yeni müziklerle güçlendirilen orijinal şarkılar, Disney’nin böyle yüksek maliyetli proje başlatma kararında etkili olmuş. Film çekimlerinin başlamasından önce yayınlanan 90 saniyelik bir fragmanın 92 milyon kez izlenerek rekor kırması ise, Disney yapımcılarını daha da cesaretlendirmiş.

Güzel ve Çirkin, Disney tarafından beyaz perdeye yansıtılan ilk peri masalı değil. Ünlü yönetmen Jon Favreau’nun çektiği, “The Jungle Book – Orman Çocuğu” adlı masalın sinema uyarlaması da geçen yıl büyük ilgi gördü. Mowgli’yi canlandıran genç oyuncu Neel Sethi dışında bütün karakterlerin dijital ortamda yaratıldığı Oscar ödüllü film, hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisini kazandı.

Uyuyan Güzel masalında Prenses Aurora’ya büyü yapan kötü peri Maleficent – Malefiz’in canlı aksiyon uyarlaması ise, 2014’te beyaz perdeyle buluştu.

Güzel ve Çirkin’in yeni uyarlamasında Disney bir adım daha ileri gidiyor ve hikayenin yetişkinlere hitap eden daha farklı bir versiyonunu yansıtıyor. Yeni uyarlamada Josh Gad tarafından canlandırılan Le Fou karakteri ile Luke Evans’ın canlandırdığı yakışıklı ve kibirli Gaston arasındaki eşcinsel yakınlaşma sahnesi, filmin Malezya’da yasaklanmasına yol açtı.

Ancak bu tepkiler Disney yapımcılarını yıldırmışa benzemiyor. Disney, önümüzdeki yıllarda, diğer peri masallarının canlı aksiyon uyarlamalarını beyaz perdeye taşımayı planlıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG