Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Çatışma


Diyarbakır ile Bingöl sınırlarının kesiştiği dağlık bölgede 5 Mart’tan beri süren operasyonda bugün çatışma yaşandı. Çatışmada 2 asker yaşamını yitirdi. Çatışmada 6 PKK’lı öldürüldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 ayda 11 bin 738 operasyon yapıldığını söyledi.

Lice kırsalında 5 Mart’ta 7 bin askerin katılımıyla başlayan operasyonda, bugün çatışma haberi geldi.

Lice ile Hani ilçeleri arasındaki bölgede tespit edilen PKK’lı grupla çıkan çatışmada, ilk ateşte bir yüzbaşı ve bir uzman çavuş ağır yaralandı. Diyarbakır'daki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki asker kurtarılamadı. Devam eden çatışmada, 6 PKKlı öldürüldü. Çatışmanın yaşandığı bölgeye yakın köylerde ise sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 10 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilerek, "Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı il idaresi kanunun ilgili maddeleri gereğince belirtilen bölgelerde, (Lice ilçesine bağlı olan Birlik, Şenlik, Abalı, Çeper, Erginköy ve Tuzla, Hani ilçesine bağlı olan, Kaledibi, Akçayurt, Topçular ve Yukarı Turalı köyleri), sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 19 Mart 2017 günü saat 20.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır” denildi.

Bu arada, son aylardaki operasyonlarla ilgili bilgileri paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son 6 ayda 11 bin 738 operasyon yapıldığını söyledi.

Bu yıl ilk mezunlarını veren Karamazan Polis Meslek Eğitim Merkezi mezuniyet törenine katılan Soylu, şunları söyledi:

”Son 6 ayda 153 önemli olay engellenmiş; 4 canlı bomba eylemcisi ve eylem hazırlığındaki 21 şüpheli yakalanmış, 22 bombalı araç ele geçirilmiştir. PKK'nın üs ve yönetim merkezi haline gelen Diyarbakır Lice, Mardin Ömeryan Amanoslar bölgesinde başlattığımız operasyonlar bütün hızıyla devam etmektedir. Son 6 ayda 800 sığınak ve barınak imha edilmiş, 11 bin 738 operasyon gerçekleştirilmiştir. Teröristlerin hareket alanını daraltmak amacıyla, karma timlerimizle beraber yol kontrollerimiz devam etmektedir. Sadece 2017’de 7 milyon 720 bin 330 araç sorgulanmış, bunlardan 92 bin 519’una işlem yapılmıştır. Biz terörle tek noktadan değil, bütün unsurlarımızla mücadele ediyoruz. Hem terörle, hem terörizmle, yani terörü besleyen, onu oluşturan unsurlarla da mücadele halindeyiz. Örgütün şehir yapılanmaları neredeyse tamamen çökertilmiş durumdadır. Ele geçirdikleri ve bir üs gibi kullandıkları belediyelere görevlendirmeler yaparak bu belediyeleri yeniden hizmet üretir hale getirdik."

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG