Erişilebilirlik

ABD’de En İyi Yaşanacak Şehirler


Austin, Texas
Austin, Texas

ABD’nin yüz büyük şehrinde yaşam standartlarının araştırılıp sıralandığı, U.S. News & World Report Dergisinin 2017 yılı ‘Amerika’da En Yaşanacak Büyük Şehirleri ’ raporu yayınlandı.

‘U.S. News & World Report ‘ raporunda yer alan yüz büyük şehrin sıralaması, çeşitli yaşam endeksi kriterleri esas alınarak yapıldı.

ABD’de en yaşanılabilecek şehirlerin sıralamasında; kira giderleri, satılık ev fiyatları, işsizlik oranları, yaşanılan kentlerde iş bulma şansları, yaşam kalitesi, şehir içi ulaşım, suç oranları, eğitim ve gıda fiyatları gibi temel yaşam kriterlerini ortaya koyan veriler esas alındı.

Texas eyaletinin Austin kenti zirvede

Geleneksel olarak her yıl yayınlanan raporda; geçtiğimiz yıl Amerika’da yaşanacak en iyi şehir olarak seçilen Colorado eyaletinin ‘Denver’ kenti bu yıl birinciliği Teksas eyaletinin ‘Austin’ şehrine kaptırdı.

Austin, ABD’nin en yaşanılacak büyük şehri olarak seçildi.

Sıralamada, Colarado eyaletinin ‘Denver’ kenti ikinci. California eyaletinin San Jose kenti ise üçüncü sırada yer aldı.

Başkent Washington DC ise geçen yıl bulunduğu sekizinci sıradan dört basamak birden yükselip, ABD’nin en yaşanacak dördüncü büyük şehri olarak gösterildi.

‘U.S. News & World Report’un 2017 yılı raporuna göre: New York yüz kent arasında listenin en sonlarında, 80’inci sırada yer alarak en yaşanmayacak büyük şehirler arasında yer aldı.

ABD’nin dünyaca ünlü bilinen bazı kentlerinin ise sıralamanın sonlarında yaşanmayacak kentler arasında yer aldığı görüldü.

Bu kentlerden Philadelphia 77, Las Vegas 78, Chicago 83, Los Angeles 88, Miami 92, New orleans Orleans 95. sırada yer aldı.

Yaşanacak en kötü şehir ‘San Juan’

ABD’ye bağlı bölgelerden Porto Riko’nun San Juan kenti ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl listenin yüzüncü ve son sırasında kalarak en yaşanmayacak büyük şehir unvanını korudu.

California’da birçok şehir de, özellikle yüksek konut fiyatları ve yüksek yaşam masraflarını dengelemek için yeterli kazanç sağlamayan sakinlerle birleştiğinden listenin alt kısmında yer aldı.

New York ise bu yılki sıralamada geçen yıla göre hafif bir artış kaydetti. Listede geçen yıl 96’ıncı sırada olan New York bu yıl 80'inci sıraya yükseldi.

2017 yılı raporunda: ABD’nin yaşanacak en iyi yirmi metropol kenti ise şöyle sıralandı:

1. Austin, Texas

2. Denver, Colorado

3. San Jose, California

4. Washington, D.C.

5. Fayetteville, Arkansas

6. Seattle, Washington

7. Raleigh-Durham, Kuzey Carolina

8. Boston, Massachusetts

9. Des Moines, Iowa

10. Salt Lake City, Utah

11. Colorado Springs, Colorado

12. Boise, Idaho

13. Nashville, Tennessee

14. Charlotte, KuzeyCarolina

15. Dallas, Texas

16. San Francisco, California

17. Minneapolis, Minnesota

18. Madison, Wisconsin

19. Grand Rapids, Michigan

20. Houston, Texas

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG