Erişilebilirlik

Donald Trump Amerika'nın 45'inci Başkanı Seçildi- CANLI BLOG

Amerika yeni başkanını seçti. Beyaz Saray'ın bir sonraki sakini, milyarder işadamı Donald Trump oldu

Amerikan başkanlık seçimini Cumhuriyetçi Donald Trump’ın kazanması, Türk halkı tarafından nasıl değerlendirildi? Amerika’nın Sesi’nin mikrofon uzattığı vatandaşlardan bazıları Trump’ın galibiyetini sevinçle karşıladıklarını söyleseler de bazıları sonucun Amerika’nın izlediği politikayı değiştirmeyeceğini savunuyor.

Türkler Trump’ın Zaferini Nasıl Değerlendirdi?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00

Cumhuriyetçi Donald Trump, anketleri, uzmanları, beklentileri boşa çıkardı ve Amerika’nın 45’nci başkanı seçildi. Hülya Polat ve Mehtap Çolak Yılmaz'dan seçim özel programı

VOA Stüdyo Washington Seçim Özel Programı 9 Kasım
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:22:48 0:00

Donald Trump’ı ilk tebrik edenlerden biri de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'di. Putin, Trump’a gönderdiği telgrafta iki ülke arasında diyaloğun Moskova ve Washington’ın çıkarlarına olduğunu kaydetti.

Avrupa'da ise Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker yaptıkları ortak açıklamada, zorlukların ancak birlikte çalışılarak aşılabileceği vurgusunu öne çıkardılar.

Hillary Clinton'ın zaferine kesin gözüyle bakan ve Donald Trump'ı daha önce "vülger bir şahıs" olarak değerlendiren Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'dan, Trump'a buz gibi kutlama geldi. Hollande, "Bu seçimler, dünyada belirsiz bir dönemi başlattı. Bu sonucu sükunet ve açıklıkla değerlendirmeliyim'' dedi.

Almanya Başbakanı Merkel de, Trump’ın kazanmasının ardından bugün yaptığı açıklamada, yeni başkanın ‘demokratik değerlere bağlı kalmasını' istedi ve yeni başkanın 'dünyanın her yerinde etkisi olacak bir sorumluluğu' olduğu uyarısında buundu.

İngiltere'de ise, Başbakan Theresa May, ticaret, güvenlik ve savunma alanlarında yakın ortak olarak kalmaya devam edeceklerini ve Trump'la çalışmak için can attığını belirtti.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG