Erişilebilirlik

New York Emniyet Müdürü İstifa Etti


İstifa ettiğini açıklayan New York Emniyet Müdürü Bill Bratton ve arkasında New York Belediye Başkanı Bill de Blasio
İstifa ettiğini açıklayan New York Emniyet Müdürü Bill Bratton ve arkasında New York Belediye Başkanı Bill de Blasio

New York Emniyet Müdürü William Bratton istifa etti. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio düzenlediği basın toplantısında, seçildiği günden bu yana New York Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Bratton’ın görevini bırakacağını açıkladı. De Blasio, New York Emniyet Müdürlüğü görevine James O’Neill’in getirileceğini söyledi.

Bratton’ın istifa gerekçesinin özel sektörden gelen bir iş teklifi olduğu, Bratton’ın da bu teklifi kabul ettiği belirtildi. New York Emniyet Müdürlüğüne yakın kaynaklar Bratton’ın görevinden önümüzdeki ay ayrılacağını, devir teslim işleminin Eylül ayında gerçekleşeceğini belirttiler.

‘En iyisi O’Neill’

New York Belediye Başkanı de Blasio, emniyet müdürlüğü görevine atayacağı tecrübeli polis James O’ Neill’den övgüyle söz ederek, ”New York kentinin şimdiye kadar görmediği kadar üstün yetenekleri olan, kendini emniyet müdürlüğüne hazırlamış en iyisi” diye konuştu.

O’Neill’ in New York polisine birçok yeni vizyon getirdiğini belirten Başkan de Blasio, “New York’ta semt polisliğinin yaratıcısı. O’Neill’ın geniş vizyonu, New York’a çok faydalı olacaktır” dedi.

Emniyet müdürü olacağını 16 saat önce öğrenmiş

New York Belediye Başkanı de Blasio’nun seçilmesinin ardından göreve 2,5 yıl önce göreve getirdiği Bratton için övgü dolu sözler kullandı. De Blasio, Bratton’ a hitaben, ”Seni a her gün görmeyi özleyeceğim. Dostluğumuz ömür boyu sürecek ama geleceğin için umut doluyum” dedi.

New York’un yeni emniyet müdürü adayı O’Neill da basın toplantısında gazetecilerin çeşitli sorularına da cevap verdi. O’Neill, emniyet müdürlüğü görevine getirildiğini 16 saat önce öğrendiğini söyledi.

33 yıldır New York Emniyet Müdürlüğünde çeşitli görevlerde bulunan O’ Neill, ”1983 yılında polisliğe başladığımda bu podyumda emniyet müdürü olarak yer alacağım hiç aklıma gelmezdi” diye konuştu.

Bharara ayrılığa çok üzüldü

New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara’da, William Bratton’ın New York Emniyet Müdürlüğünden ayrılacağını açıklamasının ardından üzüntülerini dile getirdi. Bharara, Bratton için, “O çok büyük bir lider ve dünyanın en iyi polisiydi. Bütün New Yorklular’ın onun bu kente vermiş olduğu üstün hizmetten dolayı borcu var. Tüm mesleği boyunca halkın güvenliği için polisliğini en iyi şekilde yaptı. Çok yakın bir dostu ve birlikte yasadışı işlere karşı mücadele ettiğim kişi. Ona kariyerinde bu kente ve bu ülkeye verdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG