Erişilebilirlik

BM Suriye’ye Yardım Ulaştıramamaktan Şikayetçi


Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM İnsani Yardım Görev Gücü’nün yüzbinlerce Suriyeliye yardım ulaştırılması konusunda ilerleme sağlanamamasından hayal kırıklığına uğradığını söyledi

Suriye’de kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırılmasını gözlemlemek için kurulan BM İnsani Yardım Görev Gücü, Şam rejimini suçladı ve Şam’ın yardıma ihtiyacı olan bölgelere yardım dağıtımını zorlaştırdığını söyledi.

De Mistura, aylardır ihtiyacı olanlara gıda ve diğer yardım malzemeleri ulaştırılamamasını kabul edilemez olarak niteledi. Özel Temsilci, düzenli olarak havadan Der Ezzor kentine yardım ulaştırılmasını ise tek parlak gelişme olarak niteledi.

De Mistura, bu hafta üç başarılı operasyon düzenlendiğini söyledi. En son Perşembe günü IŞİD’in kontrolündeki kente havadan gıda yardımı yapıldı.

BM Suriye Özel Temsilcisi gelecek sefer havadan tıbbi malzemelerin de kente bırakılacağını kaydetti. De Mistura, 24 Nisan’da Suriye’de ulusal aşı kampanyasının başlayacak olmasından da umutlu. Özel Temsilci kampanyanın başlamaması durumunda bunun çocuklar için çok kötü sonuçları olacağını vurguladı.

Birleşmiş Milletler öncülüğünde üçüncü tur barış görüşmeleri Çarşamba günü Cenevre’de başladı. De Mistura üçüncü tur barış görüşmelerinde taraflar arasında Suriye’de siyasi geçiş görüşmelerine odaklanmak istediğini söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG