Erişilebilirlik

Nusaybin’de 5 Güvenlik Görevlisi Hayatını Kaybetti


Mardin’in Nusaybin ilçesinde yola döşenen bir mayının patlaması sonucu bir özel harekat polisinin hayatını kaybetmesinin ardından olayın meydana geldiği bölgede yeni bir operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında bir grupla sıcak temas sağlandı. Çatışmada 4 asker hayatını kaybetti. 5 asker ile 1 polis de yaralandı. Gün içinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın olayla ilgili yaptığı açıklamasında "21 Mart 2016 Pazartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ve 1 kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir” denildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise top atışları, patlayıcı düzenekli hendek ve barikatların yoğun olarak bulunduğu Orman, Kışla, Kaniheyder, Cumhuriyet ile Güngör Mahallesi'nin yanı sıraDize ve Kışla Mahalleleri'nde devam ediyor.

Diyarbakır’da ise 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Bağlar İlçesinin Kaynartepe Mahallesindeki yasak Pazartesi sabahı itibariyle kaldırıldı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG